vrijdag 19 april 2019

Kniestand correctie

Door een afwijkende stand kan slijtage (artrose) van uw knie ontstaan. De orthopedisch chirurg kan u adviseren om de kniestand te . Orthopedie-Behandelingen-Correctie-van-de.

Als artrose van uw knie min of meer beperkt is tot één zijde van het kniegewricht, kan een correctie van de afwijkende stand goede . De kn botde zijn b elastis knie s van d. Deze afwijkende stand kan heel pijnlijk zijn. In deze folder vindt u informatie over operatieve behandelingen om de kniestand te corrigeren.

Uw specialist heeft u ongetwijfeld al . Door slijtage of beschadiging kan de gladde laag kraakbeen in uw knie aangetast raken. Uiteindelijk kan het kraakbeen zelfs helemaal verdwijnen. Door slijtage (artrose) kan een afwijkende stand van uw knie ontstaan. Vaak wordt een kniestand correctie geadviseerd. Als de artrose vrijwel tot één zijde van het kniegewricht is beperkt, kan een correctie van de afwijkende stand . Een osteotomie kan een goede oplossing zijn voor knie artrose aan de binnenzijde van de knie evals chronische posterolateraleknie-instabiliteit.


Binnenkort wordt u geopereerd aan uw knie.

Een standscorrectie van uw knie kan pijn door bijvoorbeeld artrose verminderen. Uw arts heeft voorgesteld om de stand van uw knie te veranderen. Bij de gesloten wig methode, die vaker gebruikt wordt bij een correctie van x - stand naar neutrale stan zaagt de chirurg een wig uit de . De gemeten hoek tussen de mechanische as van bovenbeen en onderbeen bepaalt de mate van de te verrichten correctie (grootte van de wig).


Afhankelijk van de ernst van de klachten, leeftijd van de patiënt, slijtage van de knie, stand van het been en de stabiliteit van de knie kan uw orthopedisch . Met name wanneer er geen O-been is maar een neutrale knie stand is dit een goede optie. Indien er een evident O-been is lijkt een correctie osteotomie een . Klik hier voor het openen van de patiëntenfolder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts