vrijdag 13 november 2015

Borstamputatie

Borstamputatie

Bij ongeveer een derde van de vrouwen is operatieve verwijdering van de gehele borst de beste behandeling. Dit heet een borstamputatie of ablatio of . Borstamputatie wordt ook wel borstverwijdering, ablatio of mastectomie genoemd. Op de dag van de operatie of een dag van tevoren word je opgenomen op de . Bij eenderde van de vrouwen met borstkanker is een borstamputatie de beste behandeling. Soms voert een plastisch chirurg . Welke weefsel wordt allemaal verwijderd? Onder borstamputatie verstaan we het verwijderen van de gehele borstklier en het verwijderen van de lymfeklieren in de oksel.


Borstamputatie

Een borstamputatie is soms onderdeel van de behandeling van borstkanker. Amputatie van een van de borsten kan noodzakelijk zijn om de . Informatie over een borstamputatie (ook wel ablatio of mastectomie genoemd). Bij een borstamputatie wordt de hele borst weggenomen.


Lieve lotgenoten, Ben nog maar pas bekend en ingeschreven op deze site maar heb al veel gelezen en opgestoken van jullie. Bij een borstamputatie of ablatio mammae wordt de borst volledig verwijderd. Hierbij wordt de tepel met het tepelhof en de omliggende.


De BH's die je vóór de operatie gebruikte, zijn mogelijk niet te verdragen door de . De beste manier om de kans op erfelijke borstkanker drastisch te beperken is een preventieve borstamputatie. Zo'n amputatie is een ingrijpende gebeurtenis, . Binnenkort komt u naar het Deventer Ziekenhuis voor het operatief verwijderen van uw borst en de lymfeklieren in uw oksel. Bij een borstamputatie verwijderen we de borst waarin het kwaadaardige gezwel zit. In ongeveer een derde van de gevallen bij vrouwen met borstkanker is borstamputatie uiteindelijk de beste behandeling.


In meerdere situaties is de keuze tussen een borstamputatie en een borstsparende operatie met aanvullende radiotherapie, gelijkwaardig, zo is gebleken uit . Bij een borstamputatie wordt al het klierweefsel uit uw borst verwijderd. Chirurgische behandeling van borstkanker: De behandeling van de borst: Borstsparende operatie Borstamputatie Wanneer kom ik aanmerking voor . Morgen word ik geopereerd: na een borstamputatie laat ik nu mijn andere borst preventief amputeren en krijg ik aan beide zijden tissue . Lagere overlevingskans na borstamputatie bij kanker. Vrouwen bij wie een borst is afgezet vanwege kanker, overlijden veel vaker dan .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts