vrijdag 5 mei 2017

Asymmetrische moedervlek

Een normale moedervlek, ondanks de lichte asymmetrie . Mijn moeder zegt dag alle goede moedervlekken ovaal moeten zijn of rond klopt dit? Zo'n onrustige moedervlek ziet er anders uit dan een gewone moedervlek.

Hij is asymmetrisch – dus niet netjes rond of ovaal – en heel vlak. Verschil tussen moedervlek en melanoom. Symmetrie is een teken van goedaardighei asymmetrie van kwaadaardigheid.


Het plotseling of langzaam groter worden van een bestaande moedervlek.

Een moedervlek hoort op volwassen leeftijd niet meer te groeien. Met name asymmetrische groei kan op kwaadaardigheid wijzen. Asymmetrie is een teken van kwaadaardigheid. Een moedervlek met een onregelmatige vorm, zoals twee zeer verschillend uitziende helften, is derhalve . Altijd alert zijn als een moedervlek van kleur verandert ! Meestal heeft de moedervlek dan ook een asymmetrische, grillige vorm. De kleur van een moedervlek wordt namelijk bepaald door het aantal.


Meer over: huidkankerkankerkwaadaardige moedervlekmaligne.

Ik heb nu moedervlekken ontdekt die wat boller zijn, asymmetrisch zijn en ze zijn . Deze 'moedervlek' is heel asymmetrisch, bevat meerdere kleuren pigment en er is een rode bijtint. De ABCDE-methode wordt vaak gebruikt om een melanoom te herkennen: Asymmetrie: De moedervlek mag niet asymmetrisch groeien, d. Moedervlekken zijn opeenhopingen van pigmentcellen in de huid. Ze zijn vaak grillig en asymmetrisch van vorm en ook de kleur is onregelmatig.


Een verdachte moedervlek heeft vaak een wat onregelmatige (asymmetrische) vorm. Atypische moedervlek van mm diameter en niet- egaalbruine pigmentatie. Atypische nevus : asymmetrie, grote afmeting en niet-egale pigmentatie.


Moedervlekken kunnen namelijk veranderen in kwaadaardige moedervlekken, melanomen. Melanomen zijn meestal asymmetrisch. Vermoedt de arts dat de verdachte moedervlek een melanoom is? Een moedervlek (naevus) is een goedaardige groei van melanocyten, dit zijn.


Bij de beoordeling van moedervlekken is het belangrijk om te kijken naar verandering van de moedervlek, kleurverschillen en een asymmetrische vorm. Om een handvat te bieden in het herkennen en onderscheiden van rustige versus onrustige moedervlekken, is er de ABCDE-regel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts